AYURVEDA IHONHOIDOSSA

ihonhoito, hyvinvointi, hyväolo
AYURVEDA IHONHOIDOSSA
1. helmikuuta 2019

AYURVEDA IHONHOIDOSSA

Oletko Pitta, Kapha vai Vata? Yli 5000 vuotta vanha lääkinnällinen perinne, Ayurveda, on holistinen ennaltaehkäisyyn ja vaivoihin käytetty metodi. Perinteen mukaan kehot voidaan jakaa kolmeen tyyppiin, Pittaan, Kaphaan ja Vataan. Nämä tyypit muodostuvat ayurvedan mukaan elementeistä maa, ilma, tuli, vesi ja eetteri. Näistä muodostuu jokaisen oma dosha, sanskriitiksi दोषःdoṣa. Ayurvedan mukaan jokaisen dosha pysyy samana koko elämän ja se määrittää paljon elämästämme: esimerkiksi mielen ja kehon reaktiot elämäntilanteisiin ja kehon toiminnan ja sairaudet. Hoitamalla kehoa sen ayurvedisen tyypin mukaan tuodaan kehoon tasapainoa joka tuo jokaisen parhaat puolet esiin ja ihminen on terve ja hyvinvoiva - ja iho voi hyvin. 

Vata - ilma ja eetteri. Vata edustaa ilmavuutta, liikettä, hentoutta, kuivaa, kylmää ja virtaavuutta. Kehonrakenteeltaan usein hento ja siro Vata voi herkästi unohtaa syödä epäsäännöllisen ruokahalun takia ja paino ei nouse helposti. Hän on persoonallisuudeltansa vilkas - jopa levoton, haaveileva ja seikkailunhaluinen. Luova Vata on liikkeissään nopea ja hän voikin vaikuttaa päämäärätiedottomalta. Epätasapainossa oleva Vata ilmenee palelevana ja ihossa se voi näkyä karheutena, kuivuutena ja ennenaikaisena ikääntymisenä. Vatan kannattaa suosia lämpimänä pysymistä, makeita, happamia ja suolaisia ruokia sekä säännöllisiä rutiineja. Vatan ihonhoidossa otetaan huomioon ennaltaehkäisy ikääntymiseen ja kosteuden ja rasvan lisääminen iholle. Ihoa hemmotellaan ruusun, kookoksen ja seesamin avulla. Löydät Vata-tyypille sopivan ihonhoitorutiinin täältä.

Pitta - tuli ja vesi. Pitta edustaa kuumuutta, terävyyttä ja voimakkuutta. Keholtansa Pitta on voimakas, usein lihaksikas ja raameiltaan keskikokoinen. Painon muokkaaminen on helppoa ja kehon muokkaus onnistuu helposti - myös lihasten kasvattaminen on nopeaa. Pitta onkin usein urheilullinen ja liikunnallisesti lahjakas. Pitta on myös mieleltänsä nopea, terävä ja älykäs. Synnynnäinen johtajuus on voimakas piirre ja usein he ovat myös suorasanaisia. Asiat viedään tarkasti ja huolellisesti loppuun. Epätasapainossa oleva Pitta voi olla agressiivinen ja tunteet kuumenevat helposti. Pittan kannattaa suosia rauhoittavia aktiviteetteja kuten joogaa sekä nauttia paljon tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja keskittyä positiivisiin, rakkaudellisiin tunteisiin voimakkaiden tunteiden lisäksi. Ihonhoidossa Pittan kannattaa keskittyä tasapainon kehittämiseen ja herkkyyden huomioimiseen. Ihossa voi olla aknea ja muita ärsytysreaktioita joten tuotteilta edellytetään hellävaraisuutta. Löydät Pitta-tyypille sopivan ihonhoitorutiinin täältä.

Kapha - Maa ja vesi. Tasapainoinen Kapha henkii vakautta, raskautta, kylmää ja staattisuutta. Keholtansa Kapha on lihaksikas ja kiinteä, välillä myös pyöreähkö. Painonpudotus voi olla haastavaa. Runsaus näkyy Kaphan ulkonäössä: hiukset ovat tuuheat, huulet pulleat ja silmät suuret. Muille Kapha näyttäytyy huolehtivaisena ja välittävänä, tyynenä turvasatamana. Kapha voi olla hidas liikkeissään ja rutiinit ovat tärkeitä. Avoin sydän ja empaattisuus tekevät Kaphasta rakastettavan. Kaphan kannattaa suosia säännöllistä liikuntaa, mausteisuutta, ghee-voita, pitkäkestoisia hiilihydraatteja ja testata tehdä asioita rutiinien ulkopuolelta. Välttää kannattaa maitotuotteita ja lihaa, jäitä juomissa, sokeria ja öljyä. Epätasapainossa oleva Kapha helposti riippuvaisuuteen taipuva, laiska ja se näkyy ulospäin painon kertymisenä, ihon rasvoittumisena laajentuneina ihohuokosina ja epäpuhtauksina. Ihonhoidossa Kaphan kannattaa keskittyä supistaviin ja puhdistaviin tuotteisiin sekä ihon tasapainossa pitämiseen - kosteutta unohtamatta. Löydät Kapha-tyypille sopivan ihonhoitorutiinin täältä.

Jos Ayurvedinen ihonhoito kiinnostaa, Australialainen Rasasara on huima vaihtoehto tutustua asiaan. Tuotepaketeista löydät ihonhoidon rutiiniin tarvittavat tuotteet helposti - tuotteet ovat täysin luonnollisia, ekologisia ja hellävaraisia iholle. Löydät kaikki Rasasaran tuotteet täältä.

0 Kommenttia