EROON MUSTAPÄISTÄ

ihonhoito, kauneus, mustapäät
EROON MUSTAPÄISTÄ
9. elokuuta 2018
Stoorla
asiakaspalvelu@stoorla.fi

EROON MUSTAPÄISTÄ

Mustapäät tuppaavat olemaan monella ihonhoidossa ongelma numero yksi; ne on hankala saada katoamaan. Stoorlan ammattitaitoinen kosmetologi kertoo vinkit parhaisiin metodeihin mustapäiden karkoittamiseen kotioloissa! Tuotekuvia klikkaamalla pääset tutustumaan suositeltuihin tuotteisiin.

TIEDOSTA ONGELMA

Ennen toimenpiteitä kannattaa ottaa selvää, onko kyse todella mustapäistä vai onko sittenkin kyse sebaceous filaments- eli talisäikeistä. 

KUVA WWW.EPICBEAUTYGUIDE.COM/

Mustapäiden muodostumiseen voi vaikuttaa, talisäikeet taas ovat ja pysyvät. Tämän takia moni pettyykin esimerkiksi mustapäitä nostavia nenälappuja käytettäessä: talisäikeet ovat normaali osa ihoa ja etenkin nenää, ja niiden ei kuulukaan nousta ylös lapun mukana, jolloin lappu näyttää puhtaalta. Mustapäälaput ovat kuitenkin tehokas tapa esimerkiksi starttaamaan mustapäiden karkoitus tai ylläpitohoitona.

BHA- eli salisyylihappo

Monitehoinen apuri, BHA- eli Beta Hydroxy Acid tunnetaan Suomessa salisyylihappona. BHA on monen suosikkiraaka-aine monipuolisten vaikutustensa takia: se on oiva apu mustapäihin, pigmenttihäiriöihin, tulehdusta rauhoittamaan sekä heleyttämään ihoa. BHA kuorii ihoa kevyen hellävaraisesti ja se pääsee ihohuokosiin ennaltaehkäisemään talin kertymistä hajottaen talia, jolloin näpyt eivät pääse syntymään. BHA on äärimmäisen tehokas raaka-aine mustapäihin juurikin tämän ominaisuutensa takia. Moni onkin löytänyt suuren avun tuotteista, jotka sisältävät tätä raaka-ainetta.

Bentonin Aloe BHA Skin Toner sisältää 0,5% BHA-ta ja se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoasi.

BHA sopii jokapäiväiseen käyttöön. Aloitus on silti hyvä tehdä kevyesti, eli vaikkapa joka toinen päivä. Ideaali tapa käyttää BHA- ta sisältäviä tuotteita on puhtaalle iholle kasvoveden jälkeen taputellen, jonka jälkeen odotetaan n. 20 min ennen muiden tuotteiden lisäämistä. BHA kaipaa hieman happaman ympäristön toimiakseen, jonka takia odotusväli on hyvä pitää. Toki esimerkiksi ylläolevaa kasvovettä voi käyttää myös klassisen kasvoveden tavoin!

Säännöllinen kuorinta

Mustapäät syntyvät iholla helposti, kun iho ei pääse hengittämään kuolleiden ihosolujen takia, jotka pitävät ihon pinnan "tukkoisena". Näin tali jää niin sanotusti jumiin ja syntyy näppy, joka hapettuessaan muuttuu mustapääksi. Tämän takia säännöllinen kuorinta auttaa pitämään ihon näpyttömänä. Tyypillisesti riittävä määrä kuorintaa on 1 kerta viikkoon, mutta jos ihosi on herkkä, kerta kahteenkin viikkoon riittää. Muista käyttää erityisesti kasvoille tarkoitettua tuotetta!

Formula 10.0.6 Three Times Sublime toimii syväpuhdistavana naamiona sekä kuorintana.

Tuplapuhdistus

Tämä korealaisen ihonhoitorutiinin pilari on mahtava tekniikka kaikille ihotyypeille, vaikket edes kärsisi iho-ongelmista. Hellävarainen metodi puhdistaa ihon oikeasti, jolloin pöpöt eivät pääse muhimaan iholla, mutta iho ei silti kuivu liikaa. 

Tuplapuhdistus tarkoittaa kahden erilaisen puhdistusaineen käyttöön.

Puhdistusöljy: Silmämeikki, kasvomeikki, huulimeikki sekä tali puhdistetaan öljyllä. Se emulgoituu veden kanssa, joten se ei jätä öljyistä tunnetta iholle.

Vaahtoava puhdistusaine: Puhdistaa ihosi kunnolla, eli poistaa saasteet ja lopun ylimääräisestä talista. Vaahto viimeistelee puhdistuksen.

Tuplapuhdistuksen tulokset puhuvat puolestaan. Näpyt vähenevät, iho kirkastuu ja ihon yleiskunto paranee. 

Klairsin Tuplapuhdistussetti sisältää Gentle Black Deep Cleansing Oilin sekä Rich Moist Foaming Cleanserin edulliseen pakettihintaan 50,00€

Tehokasta kosteutusta

Iho tarvitsee kosteutusta, oli se sitten rasvoittuva tai kuiva. Tehokas kosteutus auttaa ihoa pysymään tasapainossa, joka hillitsee usein myös rasvoittuvuutta: kun iho saa kosteutta ulkopuolelta, sen ei tarvitse tuottaa rasvaa itse niin paljon. Usein monta ohutta kerrosta ohuempia kosteuttavia tuotteita sopii hyvin rasvoittuvalle iholle, kun taas kuivempi iho voi tarvita jotain rasvaisempaa. 

The Skin Housen Rose Water Mist on saanut suuren suosion kosmetiikkabloggaajienkin keskuudessa. Hienojakoinen kasvosuihke on täydellinen kasvovesi ja sopii myös meikin freesaukseen pitkin päivää!

Mádaran SOS Hydra Repair Intensive Serum on ihanan kevyt ja kosteuttava. Se on luonnonkosmetiikkaa ja täysin vegaaninen.Tämä seerumi on erityisen tykätty herkkäihoisilla ja kuivaihoisilla!

TianDe Pro Comfort Kosteuttava Naamio on sheet mask - eli kangasnaamio. Se kosteuttaa ihoa syvältä ja on ihanan hemmotteleva spa-hoito kotioloissa! Tuote sisältää paljon hyaluronihappoa, eli se myös täyteläistää ihoa tehden siitä nuorekkaan.

Yhteenveto

Tärkeintä hoidossa on kuitenkin sen säännöllisyys. Mustapäistä eroon pääseminen ei tapahdu yhdessä yössä. Puhdistus, kuorinta ja kosteutus pitää pitää osana päivittäistä rutiinia, jolloin muutos näkyy varmasti. Näillä vinkeillä takaamme kuitenkin, että huomaat eron parin viikon kuluessa!

author

Stoorla

Mustapäät tuppaavat olemaan monella ihonhoidossa ongelma numero yksi; ne on hankala saada katoamaan. Stoorlan ammattitaitoinen kosmetologi kertoo vinkit parhaisiin metodeihin mustapäiden karkoittamiseen kotioloissa! Tuotekuvia klikkaamalla pääset tutustumaan suositeltuihin tuotteisiin.

0 Kommenttia